De wondere wereld van Design

Blog

Als vormgeefbureau zijn we altijd bezig met prikkels van buitenaf de laatste trends en ontwikkelingen binnen ons vakgebied. Graag neem ik jullie mee in de wondere wereld van een designer met meningen, feiten, tips & tricks

Scroll

12-2018

Deadline

Naar woord eigenlijk hè? Deadline.
Maar eigenlijk zorgt een deadline ervoor dat je goed functioneert tijdens werktijd. Stel je voor: alles wat je doet, mag gewoon een keer gebeuren. Ben je dan net zo gemotiveerd om hard te werken, als wanneer je een realistische deadline hebt?

Dat is natuurlijk wel een klein detail, wat je niet over het hoofd mag zien: REALISTISCH.
Soms is het niet erg om killing deadlines aan te nemen. Maar non-stop killing deadlines zijn niet bevorderlijk voor gezondheid en werkplezier.

Bijvoorbeeld: Iemand komt naar mij toe met de vraag: “Ronja, wil jij binnenkort een autobelettering voor mij ontwerpen?” “Ja natuurlijk!” Ondertussen komen er andere klanten met klussen die binnen een bepaalde tijd af moeten en wordt de autobelettering uitgesteld. Zonde! Als je binnen één week aan de klant een voorstel kan laten zien, heb je een éxtra tevreden klant en is de kans dat hij meer grafische werkzaamheden bij je neerlegt groot!

Zorg er dus voor dat je wél een deadline vaststelt voor je project, maar probeer dit wel realistisch te houden. Geeft de opdrachtgever geen deadline, stel er dan dus zélf een. Verwacht een opdrachtgever keer op keer dat je werkzaamheden verzet binnen een veel te kort tijdbestek? Ga hierover in overleg, om te kijken of je de klant kan helpen dit te voorkomen.

Recente berichten