De wondere wereld van Design

Blog

Als vormgeefbureau zijn we altijd bezig met prikkels van buitenaf de laatste trends en ontwikkelingen binnen ons vakgebied. Graag neem ik jullie mee in de wondere wereld van een designer met meningen, feiten, tips & tricks

Scroll

2 november 2020

Digitaal vs. Real life.

Door Corona hebben we een aantal maanden noodgedwongen de afspraken digitaal moeten doen. Al lang blij dat die mogelijkheid er was. Voor die periode waren we met z’n allen maar al te blij dat we onze afspraken toch weer in real life konden laten plaatsvinden. 

Een aantal mooie ontwikkelingen die corona met zich mee heeft gebracht wil ik hier voor jullie op een rijtje zetten. Zijn jullie het met me eens dat er ook mooie dingen zijn ontstaan door dat virus? 

  1. Grote stappen gezet in het thuiswerken. 
    Doordat bedrijven hun personeel zo veel mogelijk thuis moest laten werken zijn er grote stappen gemaakt in het ontwikkelen van thuis plekken. Bedrijven hebben kunnen ervaren welk personeel hier wel en welk personeel hier niet geschikt voor is. De werknemers die zich hebben bewezen productief te kunnen zijn vanuit huis, krijgen eerder de kans dit door te zetten voor een paar dagen in de week. Dit kan een oplossing zijn voor een groot probleem in ons land: files.
     
  2. Nieuwe manier van afspraken maken. Waar een zakelijke afspraak voorheen altijd gehouden werd bij iemand op kantoor of op een neutrale locatie (restaurant/bistro) is het fenomeen “wandel afspraak” nu steeds populairder. Afspraken waarbij je geen spullen moet laten zien worden steeds vaker lopend gedaan. Dit zorgt ervoor dat je (personeel) fit en gezond blijft. Na een wandel afspraak kun je weer fris en fruitig aan het werk!
  3. Omdenken. Veel bedrijven zijn innovatief ingesprongen op de nieuwe situaties. Bij veel bedrijven was dit niet persé een gat in de markt, maar ze hebben op het moment dat andere bedrijven zich terugtrokken en gingen afwachten wel het podium gepakt. Dit zorgt er voor dat zowel personeel als klanten het vertrouwen in het bedrijf konden behouden. 
  4. Online afspreken. Hoewel we allemaal weer offline onze afspraken willen doen, is het erg prettig dat bijna iedereen ook weet hoe ze online af kunnen spreken. Zo kun je veel flexibeler omgaan met je tijd en de omgeving waarin je actief bent. Een video-call voor ons met Eindhoven is een stuk laagdrempeliger dan heen en weer rijden naar Eindhoven. 

Natuurlijk hebben we ook een heel aantal nadelen ervaren, maar daar wilde ik het in dit blog bericht nou nét niet over hebben. Hebben jullie nog meer voordelen zien uitmonden in de Corona-tijd? 

Recente berichten

Diensten

Prikkelende presentaties

Inspirerende online visualisaties

IJzersterke identiteit & branding

Donders goeie print- & drukwerkuitingen

Zorgeloos Zichtbaar-pakket