De wondere wereld van Design

Blog

Als vormgeefbureau zijn we altijd bezig met prikkels van buitenaf de laatste trends en ontwikkelingen binnen ons vakgebied. Graag neem ik jullie mee in de wondere wereld van een designer met meningen, feiten, tips & tricks

Scroll

1 september 2021

Infographic laten maken?

Waarom zou je een infographic laten maken? 

Een infographic is niet voor ieder bedrijf of doelgroep nodig. Wanneer je makkelijke materie hebt om te verkopen kun je dit makkelijk af zonder. 

Je wil vooral een infographic laten maken als je lastige stof hebt om uit te leggen. Als je dit doet met alleen tekst zou het een hele lap tekst worden. Het kan ook zijn dat het gewoonweg niet duidelijk uit te leggen is met alleen tekst en je een infographic juist nodig hebt om je verhaal te ondersteunen. 

Wat is een infographic?

Als je een infographic laat maken is het belangrijk dat je eerst duidelijk voor ogen hebt wat je wil vertellen. Wat is het doel van je verhaal? Een infographic is eigenlijk niets anders dan een visueel praatplaatje van je verhaal. Daarna is het belangrijk dat er gekeken wordt wat voor soort infographic je wil laten maken. 

Welke soorten infographics zijn er? 

Er zijn veel verschillende soorten infographics. Laat je goed informeren welk soort infographic past bij de boodschap die je wil vertellen. Een grafiek is namelijk al een soort infographic. Je laat op een visuele manier zien door middel van balkjes of lijntjes hoe de data ervoor staat. Natuurlijk kun je het zo gek maken als je zelf wil. Een illustratie die ondersteunend is aan je verhaal, is ook een infographic. Hieronder staan een aantal voorbeelden van infographics die je kunt laten maken. Daarna lichten we ze in het kort toe met een voorbeeld. 

  • Grafiek
  • Tabel
  • Workflow  
  • Timeline
  • Illustratie 

Grafiek gebruiken in je communicatie uitingen

Heb je bepaalde data die op een duidelijke manier overgebracht moet worden aan de buitenwereld? Dan is een grafiek de ideale infographic om te laten maken. Een grafiek zorgt ervoor dat je data overzichtelijk in één afbeelding zichtbaar is. Voor Stap Nu hebben we een grafiek gemaakt waarin stappen van hun traject staan weergegeven. Deze gebruiken ze onder andere in trainingen.

Een tabel gebruiken om je data te presenteren

Heel eenvoudig maar wel functioneel. Een tabel kan zeker ook fungeren als infographic. Ook hierin zorg je ervoor dat data op een duidelijke manier naar voren komt. Zo hebben wij de Customer Journey van Eneco in een tabel weten te verwerken. Zo zie je maar weer: een tabel kun je in veel verschillende settingen inzetten. 

Een workflow laten maken 

Een workflow kun je gebruiken om te laten zien hoe je bedrijf verschillende fases doorloopt. Daarnaast is een workflow geschikt om een stappenplan mee te visualiseren. Eigenlijk kun je er alles in weergeven wat bestaat uit verschillende onderdelen. Wil je een infographic laten maken in de vorm van een workflow? Denk dan vooraf goed na over de verschillende onderdelen. 

Neem je lezers mee terug in de tijd met een timeline

Hoe kun je de geschiedenis van je bedrijf of product beter laten zien dan in een timeline? Een timeline kan een heel eenvoudige infographic zijn, zoals IPCO door ons heeft laten maken. Echter kan dat ook op een heel andere manier gevisualiseerd worden, zoals we voor Eneco hebben gedaan. Eigenlijk is de timeline van Eneco een illustratie waarin we de timeline hebben verwerkt. 

Een illustratie laten maken

Illustreren is een veel voorkomende manier wanneer je een infographic laat maken. Echter is het een vrij arbeidsintensieve manier om een infographic te laten maken. Je kunt je voorstellen dat alles uitgedacht moet worden en dan nog daadwerkelijk als puzzelstukjes in elkaar moet passen. Hier hebben we een illustratie gemaakt voor Unimecs. Een van hun diensten is het beveiligen van computers. Ze gebruiken dit kasteel met alle elementen erin om uit te leggen wat ze nou precies doen om je bedrijf zo veilig te maken als een fort. 

Ben je op zoek naar een partij die dé infographic kan ontwerpen voor jouw product of dienst? Laat het ons weten, wellicht zijn wij de partij waar jij naar op zoek bent!

Recente berichten

Diensten

Prikkelende presentaties

Inspirerende online visualisaties

IJzersterke identiteit & branding

Donders goeie print- & drukwerkuitingen

Zorgeloos Zichtbaar-pakket