De wondere wereld van Design

Blog

Als vormgeefbureau zijn we altijd bezig met prikkels van buitenaf de laatste trends en ontwikkelingen binnen ons vakgebied. Graag neem ik jullie mee in de wondere wereld van een designer met meningen, feiten, tips & tricks

Scroll

11-2019

Iedereen kijkt ernaar uit, maar als ondernemer is het toch wel een dingetje. Oké laat ik namens mezelf praten. Ik vond het écht een dingetje.

Mijn bedrijf bestaat nu 6 jaar en eigenlijk heb ik in die 6 jaar nog niet écht vakantie gehad. Altijd ging mijn laptop mee en kon ik tussendoor nog wat oppakken voor klanten.

Natuurlijk wisten ze dat ik op vakantie was, maar er zijn altijd wel een paar klusjes die tussendoor komen. Je checkt toch elke dag je mail, je komt niet echt uit je werk omgeving.

Dit jaar was ik dat niet van plan. Een jaar geleden kochten mijn vriend Lennard en ik een zeiljacht en heeft Lennard direct een maand vakantie aangevraagd. We hadden een jaar de tijd om onze boot in orde te maken en ervoor te zorgen dat wij 1 juni konden vertrekken. Dat betekent dat ik als ondernemer hier ook een jaar naartoe heb kunnen werken. Zoals jullie weten heb ik eind vorig jaar Amber aangenomen, dit mede omdat ik wilde dat mijn klanten niet voor een dichte deur zouden staan.

Mijn vakantie zit er inmiddels al even op en ik ben erg dankbaar voor het “thuisfront” die 4 weken de ballen hoog hebben gehouden. Ik heb een maand lang écht niet gewerkt. Alleen mijn team had mijn privé nummer, dus als er echt iets aan de hand was wisten ze me te vinden. Verder heb ik niets gedaan. Ik heb niet ingelogd in mijn mail, heb me niet bemoeid met de zaken, en dat was niet makkelijk.

Afkicken

De eerste week moest ik echt afkicken. De drang om zelf de touwtjes in handen te houden was groot. Ik wilde mijn team het liefst elke dag bellen om te vragen of alles goed ging. Ik kreeg regelmatig een soort steen in mijn maag als ik dacht aan de projecten die allemaal nog liepen. Maar die steen verdween snel als ik dacht aan wie mijn zaak draaiende hield. Natuurlijk zijn er zaken anders gedaan dan ik zou doen en natuurlijk zijn er beslissingen gemaakt die ik niet gemaakt zou hebben, maar dat betekent niet dat ze niet goed zijn.

Resultaat

Inmiddels ben ik weer druk bezig met werk en kan ik met een frisse blik alle projecten weer oppakken. Ik ben opgeladen en vol energie. Nieuwe ideeën borrelen omhoog en ik sta te popelen om te starten met de nieuwe projecten die op de planning staan! Ik raad dan ook iedere ondernemer aan om eens even écht weg te gaan. Zoek iemand waar je op kan bouwen en heb vertrouwen in je vervanger en vooral in je klanten!

Als je trouwe klanten hebt, en jij je werk altijd goed doet, gunnen ze je die vakantie. Ze hebben er begrip voor dat iemand anders – met een andere denk en werkwijze – de zaken oppakt.

Om die reden wil ik mijn klanten hartelijk bedanken voor hun begrip en leuke berichten. Mijn vakantie was top!

Wanneer gaan jullie?

Recente berichten