De wondere wereld van Design

Blog

Als vormgeefbureau zijn we altijd bezig met prikkels van buitenaf de laatste trends en ontwikkelingen binnen ons vakgebied. Graag neem ik jullie mee in de wondere wereld van een designer met meningen, feiten, tips & tricks

Scroll

12-2018

Website My Island Real Estate voor LXRY Beurs

Afgelopen werkweken hebben bij ons behoorlijk in het teken gestaan van de LXRY Beurs. Eind oktober zijn we benaderd door Co Solo of wij een website konden ontwikkelen voor My Island Real Estate, een vastgoedpartij uit Dubai die op de LXRY Beurs zou staan.

Klein detail: De beurs is 6 december en er is nog helemaal niets.

Dat betekent een behoorlijke krappe deadline. Tegen de tijd dat de offerte akkoord was, hadden we nog iets meer dan 4 weken de tijd voor het ontwerpen, het opzetten van de database, techniek, vullen en opleveren. Oja, p.s. het waren geen 30, maar 100 projecten die verwerkt moeten worden… Ik kan vertellen dat ik de heren die de website hebben gebouwd behoorlijk op de kast heb gejaagd. Het zal me niet verbazen als mijn foto daar op het dartbord hangt. Tsja, alles voor de klant. Haha.   

Samen met Unimecs (de webbouwer en ontwikkelaar), Co Solo (eventbureau) en My Island Real Estate (klant) hebben we 4 weken echt geknald om dit project af te krijgen. Het ontwerp lag na 2 dagen akkoord en wel bij de Unimecs en 3 dagen later kregen wij een “werkende” website terug. Alle knoppen deden het, maar heel het mailsysteem wat geprogrammeerd moest worden en een gebruiksvriendelijke database moesten nog opgezet worden. Nog zat te doen dus.

Ondertussen heb ik de aansturing gedaan tussen Dubai en Unimecs, de lijntjes zo kort mogelijk gehouden en overal bovenop gezeten dat alles volgens de planning gerealiseerd werd. Een mappenstructuur opgezet waar ze hun data in konden plaatsen, zodat Unimecs een overzichtelijke lijst had met afbeeldingen, video’s, brochures en plattegronden, die ze vervolgens allemaal moesten plaatsen in de website.

5 december kon ik door de testomgeving heen en werkte alles. Er ontbraken nog een aantal foto’s waar ik zelf voor heb gezorgd. Tevens had de klant nog 2 kleine tekstuele aanpassingen die nog moesten worden opgepakt. Verder waren we helemaal klaar voor lancering.

6 december: de opening van de LXRY Beurs, de VIP-avond. Unimecs heeft heel de dag de testomgeving getest, opnieuw en opnieuw. Toen alles doorgetest was, is de verhuizing naar de definitieve URL in actie gezet. En och, wat had ik het heet toen ik om 18:00 uur nog steeds geen website zag op de URL. Nog 2 uur voor de deuren openden….

Arie-Jan (eigenaar van Unimecs) zei dat ik me geen zorgen hoefde te maken en dat het allemaal wel goed zou komen. Dat moest ik maar geloven en dat gaf ik dus ook maar door aan de klant. Het is een website van 6 GB die geüpload moest worden, dat kost tijd. 18:30 uur stond de website live.

Inmiddels had ik me in mijn galajurk gehesen, want we hadden VIP-tickets gekregen om langs te komen op de beurs, als dank voor de inspanningen die we hebben geleverd. Terwijl Arie-Jan en ik in de auto op weg waren naar de beurs, waren de heren van Unimecs nog bezig om alles dubbel te checken; alles om te voorkomen dat er iets mis zou gaan op de beurs. 

(Even genieten van de prachtige uitnodiging: )

 

Het is een supermooie stand geworden, alle credits aan Co Solo, met een gastvrij team en een mooie videopresentatie. En natuurlijk lag de stand vol met tablets waarop ze, met behulp van de website, alle projecten konden laten zien aan gasten die geïnteresseerd zijn in het kopen van een appartement in Dubai. Niet alleen het laten zien, maar ook het nasturen van de specifieke data is mogelijk. Natuurlijk worden die gegevens goed opgeslagen, zodat My Island Real Estate de geïnteresseerden kan nabellen.

Ook heeft Unimecs ervoor gezorgd dat de projecten makkelijk toe te voegen zijn en te verwijderen zijn, wanneer er een project is uitverkocht of nieuw op de markt is.

Alles werkt en het ziet er gelikt uit. Zo zie je maar dat dingen die onmogelijk lijken, met een goed team te realiseren zijn. En één ding is zeker: communicatie is ALLES.

Bedankt voor de prettige samenwerking allemaal!

P.s. Bezoekje brengen aan de beurs? het kan nog tm maandag!
Koop hier je tickets! https://lxry.nl/tickets/

 

Recente berichten