fbpx

29 mei 2024

Beeld op je website

Het vormgeven van een website is één ding, maar een website ‘vullen’ op de juiste manier is ook heel belangrijk. Zo moet het beeld op een website goed aansluiten bij de doelgroep en wat je wilt vertellen. Ook de teksten zijn zeer belangrijk om goed gevonden te worden.  In dit blog bericht willen we jullie […]

Het vormgeven van een website is één ding, maar een website ‘vullen’ op de juiste manier is ook heel belangrijk. Zo moet het beeld op een website goed aansluiten bij de doelgroep en wat je wilt vertellen. Ook de teksten zijn zeer belangrijk om goed gevonden te worden. 

In dit blog bericht willen we jullie voorzien van een aantal tips om je website op de juiste manier te vullen qua beeld. Wij zijn geen tekstschrijvers en wij kunnen geen teksten SEO optimaliseren. Wel hebben we verstand van het totaalbeeld op een website. 

Stockbeeld op je website of echte fotografie? 

Dat is een vraag die wij vaak horen. Vaak is dat een kwestie van budget en/of tijd. Ook kan het zijn dat het maken van bepaalde foto’s onmogelijk is (denk bijvoorbeeld aan festival foto’s in Corona tijd). Wij raden altijd aan écht beeld te gebruiken op je website. Dat maak de website persoonlijker. 

Echte fotografie op je website. 

Oké, je hebt besloten foto’s te laten maken. Zorg ervoor dat je fotograaf de website waar de foto’s op komen te zien krijgt, zodat deze weet hoe de foto’s geschoten moeten worden. Het beeld op je website moet passen bij de boodschap maar ook bij de positie. Een foto in een header die staand wordt geschoten, zal niet gaan werken. 

Toch stockbeeld gebruiken? 

Het is geen ramp om te werken met stockbeeld, maar zoek deze zorgvuldig uit. Het scheelt je veel tijd en geld wanneer je gebruik maakt van stockbeeld op je website. Zorg ervoor dat de foto’s in één stijl zijn. Denk aan natuurlijk licht of studio fotografie, foto’s met tegenlicht of juist niet, etc. Je kunt ervoor kiezen om alle foto’s te voorzien van een bepaald filter waardoor het lijkt alsof ze gemaakt zijn voor jouw website. 

Voor een klant hebben wij alle website-Visuals moeten maken. We hebben besloten hier een neon-effect terug te laten komen in alle afbeeldingen. Gaaf toch? Door deze extra illustraties sluit het mooi op elkaar aan en laat het perfect zien waar het over gaat. 

Natuurlijk kun je het ook combineren; stockbeeld en echt beeld op één pagina. 

Kijk maar eens naar de pagina over ons (https://rdmdesign.nl/over-ons/). Deze pagina is volledig voorzien van gemaakt beeldmateriaal voor onze website. Terwijl de pagina over IJzersterke Identiteit & Branding (https://rdmdesign.nl/diensten/ijzersterke-identiteit-branding/) een combinatie is. De header is een Mock-up waarin wij bestanden hebben geplaatst die wij gemaakt hebben. De foto verder naar beneden hebben we gemaakt tijdens een logo presentatie. 

Als je door onze website heen klikt, zal er één ding heel duidelijk zijn: de stockbeelden op onze website zijn in één stijl gemaakt, door het zwarte filter over de header beelden te leggen. Zo sluit alles netjes op elkaar aan. 

Dus kort samengevat: 

  • Brief je fotograaf goed
  • Zorg ervoor dat de fotograaf weet waar de foto’s geplaatst worden
  • Denk na over wat je uit wil stralen 
  • Als je foto’s en stockbeeld combineert, zorg dan voor één stijl

Heb je nou een goede website, maar kun je wel wat hulp gebruiken om door middel van nieuw beeldmateriaal je website weer een flinke opfrisser te geven? Neem gerust contact met ons op, wellicht kunnen wij je erbij helpen. 

Onze diensten

Prikkelende presentaties

Inspirerende online visualisaties

IJzersterke identiteit & branding

Donders goeie print- & drukwerkuitingen

Zorgeloos Zichtbaar-pakket