21 juli 2024

Software voor je laten werken

Wij gebruiken (natuurlijk) de nieuwste versies van Adobe en die software is ongelofelijk slim, heel veel processen zijn dan ook te automatiseren. Als wij het idee hebben dat we “dom” werk aan het doen zijn, gaan wij altijd op onderzoek uit of hier iets voor verzonnen is. 9 van de 10 keer is er inderdaad […]

Wij gebruiken (natuurlijk) de nieuwste versies van Adobe en die software is ongelofelijk slim, heel veel processen zijn dan ook te automatiseren. Als wij het idee hebben dat we “dom” werk aan het doen zijn, gaan wij altijd op onderzoek uit of hier iets voor verzonnen is. 9 van de 10 keer is er inderdaad een tool of een script die dat “domme” werk uit handen kan nemen. Zo hebben we meer tijd om ons te verdiepen in onze klanten. We vertellen jullie graag wat meer over geautomatiseerde handelingen die wij toepassen in de door ons meest gebruikte Adobe programma’s.

Photoshop

Photoshop is een programma van Adobe waarin je o.a. foto’s kunt bewerken. Dit is meestal niet direct onze opdracht, maar wel iets wat er vaak bij komt kijken. Als we bijvoorbeeld een brochure opmaken, krijgen we ook foto’s aangeleverd en dan zorgen wij ervoor dat de foto’s lekker op elkaar aansluiten of dat we iets wegpoetsen wat storend is. 

Een leuk voorbeeld van Photoshop voor je laten werken is het werken met actions. Als je bepaalde handelingen toe moet passen op verschillende afbeeldingen, kun je deze handelingen opnemen in een action en vervolgens letterlijk op play drukken op de andere afbeeldingen. Dat scheelt een hoop werk!

Illustrator

Naast Photoshop maken we veel gebruik van Illustrator. Dit programma wordt gebruikt voor het maken van vectorafbeeldingen (vormen die je oneindig kan vergroten, omdat ze niet bestaan uit pixels). 

Een leuk en eenvoudig voorbeeld van ‘software voor je laten werken’ is het werken met pathfinder. Dit is écht een basis-tool. Door vormen over elkaar heen te plaatsen en er vervolgens één laag van maken of juist een uitsneden creëren, kun je van basisvormen “nieuwe” vormen creëren.

InDesign

InDesign; voor ons eigenlijk hét frame van onze ontwerpen. In InDesign combineer je namelijk de vectoren uit Illustrator (logo’s, illustraties, etc.) met de foto’s van Photoshop en voegt hier in InDesign tekst aan toe. In InDesign kun je waanzinnig veel automatiseren en elke uitdaging die we tegenkomen willen we weer innoveren met dit programma. 

Zo kun je in InDesign automatisch 100+ namen en gegevens in visitekaartjes laden. Of aan de hand van een Excel-lijst met hyperlinks, kunnen we unieke QR-codes plaatsen op uitingen. Er is nog véééél meer mogelijk en dit levert enorm veel tijdwinst op!

Wil je meer weten wat dit alles jullie oplevert? Neem contact met ons op!

Onze diensten

Prikkelende presentaties

Inspirerende online visualisaties

IJzersterke identiteit & branding

Donders goeie print- & drukwerkuitingen

Zorgeloos Zichtbaar-pakket