De wondere wereld van Design

Blog

Als vormgeefbureau zijn we altijd bezig met prikkels van buitenaf de laatste trends en ontwikkelingen binnen ons vakgebied. Graag neem ik jullie mee in de wondere wereld van een designer met meningen, feiten, tips & tricks

Scroll

07-2018

Hoe ben jij de komkommertijd doorgekomen?

Lekker zonnetje, hoge temperaturen en de airco-monteurs draaien overuren. Echter is dat niet in elke sector het geval. Ik heb deze zomer continu werk gehad. Jullie hebben mijn actie natuurlijk voorbij zien komen: “Niet de winterschilder, maar de zomerdesigner.”

Een leuke actie: 10% korting geven, zodat de drukte verspreid wordt. Echter blijkt onderaan de streep dat veel klanten aangeven: “Die 10% zit wel goed hoor!” Maar door die actie heb ik nu wel mijn eindejaarsdruktes al op een rijtje staan.

Heb jij wel eens nagedacht over een actie om in rustige tijden meer werk te genereren? En hoe zou je dat aanpakken qua verspreiding? Vind je daarin vaste klanten belangrijk of wil je daar nieuwe klanten mee aanspreken? Allemaal vragen die belangrijk zijn om van tevoren over na te denken, voor je een actie de lucht in slingert.

Of wat dacht je van de gevolgen die een geslaagde actie kan hebben? Heb je wel genoeg personeel in een vakantie om de normale drukte aan te kunnen?

Ik hoor jullie nu denken: “Ronja, jij bent toch die vormgever uit Maassluis, geen marketingbureau?” Dat klopt! Maar vormgeving en communicatie zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Zonder het een, heeft het ander geen kans van slagen.

Benieuwd wat ik voor jullie bedrijf kan betekenen? Neem gerust contact met me op!

Recente berichten