De wondere wereld van Design

Blog

Als vormgeefbureau zijn we altijd bezig met prikkels van buitenaf de laatste trends en ontwikkelingen binnen ons vakgebied. Graag neem ik jullie mee in de wondere wereld van een designer met meningen, feiten, tips & tricks

Scroll

07-2018

Powerteams: wat zijn dat en hoe kun je dat specifiek goed inzetten?

Ooit wel eens gehoord van een powerteam? Ik bedoel dan niet The A-team of Totally Spies. Nee, ik bedoel een groep ondernemers of ondernemingen die elkaar versterken.

Als we het even zwart-wit bekijken: 
Ik moet een poster maken, maar ik heb slechte teksten en lelijk beeldmateriaal. Dan is het eindresultaat van de poster veel minder aantrekkelijk, dan als de tekst en de foto’s sprankelend zijn.

Dat werkt ook de andere kant op: Ik maak een visitekaartje en mijn klant wil deze afdrukken bij een goedkope webdrukker, die niet de kwaliteit kan waarborgen waar ik voor sta. Wat gebeurt er dan met het ontwerp van mijn visitekaartje?

In een powerteam versterk je elkaar
In onze sector zou dat dus een team kunnen zijn van een drukker, vormgever, fotograaf, tekstschrijver en webbouwer.

Wat is belangrijk in een powerteam?
Dat je weet dat alle teamleden de prijs-kwaliteitverhouding hanteren waar jij zelf ook voor staat. Is een teamlid veel duurder, dan zal jouw doelgroep al snel afhaken. Iemand die niet de kwaliteit kan waarborgen, zorgt ervoor dat jijzelf gezichtsverlies lijdt. Alle neuzen moeten dus dezelfde kant op staan.

Wat zouden nog meer powerteams kunnen zijn?

  • 
In de evenementenbranche: fotograaf, cateringbedrijf, filmmaker, evenementenbureau en wijnleverancier.
  • In de bouwbranche: architect, aannemer, loodgieter en klimaatspecialist.
  • In de recruitmentbranche: recruiter, portretfotograaf, coach en CV-tekstschrijver.

Zo kun je in elke branche een powerteam creëren!

Recente berichten