24 februari 2024

Vormgeving is overal

Ga eens staan, doe je ogen dicht en luister naar wat er om je heen gebeurt. Voel eens wat er om je heen staat en ruik eens hoe je omgeving ruikt. Oké, je bent je nu heel bewust van wat er gebeurt om je heen. Als je nu je ogen opent en rustig 360 graden draait op je plek kun je zien hoeveel grafische uitingen er op dit moment om jou heen aanwezig zijn.

De wondere wereld van Design

Blog

Als vormgeefbureau zijn we altijd bezig met prikkels van buitenaf de laatste trends en ontwikkelingen binnen ons vakgebied. Graag neem ik jullie mee in de wondere wereld van een designer met meningen, feiten, tips & tricks

Scroll

Vormgeving is overal

Ga eens staan, doe je ogen dicht en luister naar wat er om je heen gebeurt. Voel eens wat er om je heen staat en ruik eens hoe je omgeving ruikt. Oké, je bent je nu heel bewust van wat er gebeurt om je heen.

Als je nu je ogen opent en rustig 360 graden draait op je plek kun je zien hoeveel grafische uitingen er op dit moment om jou heen aanwezig zijn. Het logo op je computer muis als je achter je computer zit, de advertenties in de krant die op je eettafel ligt, de poster die in het bushokje hangt wanneer je buiten staat.

Dit zijn allemaal zaken waar je heel bewust van bent, maar kijk nou eens naar de achterkant van een potje. Dat etiket is ook ontworpen. En zonder vormgeving wordt het maken van keuzes een stuk lastiger.

Stel je voor:
Je loopt door de supermarkt en alle producten hebben een wit label met zwarte tekst. Alles in het lettertype Times Roman. De etiketten hebben allemaal dezelfde vorm, en zijn niet voorzien van een logo.

Maak jij dan dezelfde keuzes als die je nu maakt?

Grafische vormgeving is niet klakkeloos iets laten opmaken. Vormgeving moet je meer klanten opleveren. Waarom zou je investeren in iets wat er mooi uit ziet als niemand daar iets om zou geven? En wat spreekt jouw doelgroep aan? Is het de prijs die goed moet zijn of de kwaliteit? En sluiten jouw huisstijl-kleuren daar wel bij aan?

Kijk naar de volgende items, welke doelgroep past volgens jou bij deze uitstraling?  

Recente berichten

Diensten

Prikkelende presentaties

Inspirerende online visualisaties

IJzersterke identiteit & branding

Donders goeie print- & drukwerkuitingen

Zorgeloos Zichtbaar-pakket

Onze diensten

Prikkelende presentaties

Inspirerende online visualisaties

IJzersterke identiteit & branding

Donders goeie print- & drukwerkuitingen

Zorgeloos Zichtbaar-pakket